• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 8.jpg

Изявление на ИК за гражданска инициатива местен референдум обл. Ямбол:

Не е било случайност...,
че магистратите от ВАС върнаха второ решение на АС - Ямбол и срещу местното допитване в Елхово.

Изявление на ИК за гражданска инициатива местен референдум обл. Ямбол:

Не е било случайност...,
че магистратите от ВАС върнаха второ решение на АС - Ямбол и срещу местното допитване в Елхово.

За жалост на кметовете на общините в област Ямбол и част от общинските им съветници, които заедно отхвърлиха местното допитване, показаха само едно - според тях от Народа не трябва нищо да зависи. За тях хората са "важни" само по време на избори, важни са когато трябва да си платят данъците, които своевременно могат И да се изхарчат И да се откраднат.
Така че, за тяхна голяма мъка - Върховните съдии в столицата отново решиха в полза на Гражданите на областта.
И за още по-голямо съжаление се оказа, че ямболските магистрати, може би се закачиха на въдицата на някои от местните ни управници, вярвайки в празнодумството им, че всичко зависи от тях и че са вездесъщи. Те се изложиха пред обществото, но за това вероятно помогна и външният натиск от "вездесъщия", който се оказа че въобще не такъв.
Видя се и как работи системата, която трябва да защитава интересите на общество - т.е защитават се интереси само на политици (мафиоти), местни управници (крадци) и "наши хора".
Не искаме да вярваме, че ямболските съдии, от които зависи не само това дело, а и много други на наши съграждани, могат да се определят като "некомпетентни"...
Уважаеми съдии, вече не става въпрос за нелегални мигранти, повече от ясно е, че никой не иска да съжителства с тях.
Става въпрос за това, че се прави опит беззаконно да бъде потъпкано законно инициирано местно допитване.
Вие, хората заемащи важни и ръководни за страната ни длъжности, както и политиците ни, трябва да бъдете Пример за спазване на законите пред обществото.
Като съдии, точно Вие, трябва да покажете пред всички - явно и открито, как се спазват и тълкуват законите, и как се защитават интересите на обикновените хора.
Когато пред очите на всички, които са имали доверие във Вашата работа НЕ се случва това, замисляли ли сте се, какъв пример давате - дори и на децата си?
Гражданите виждат, как законът е потъпкан от Вас. Нормално е да Ви последват, нали?
Лош пример показаха българските политици, местните също, а именно че корупцията при тях е взела връх. Доказателствата вече ги имаме в други държавни институции - там корупцията и беззаконието са ежедневие. И не е необходимо да ви казваме защо се случва всичко това, началото го сложиха те.
Как няма да са корумпирани държавните служители и бюрократи...
Видяхме, че дори учители вече взимат рушвети, но как няма да го правят, когато виждат че няма осъден държавен политик или кмет за корупция с ефективни присъди. Нормално е да последват техния пример.
Така че...
Първото отсъждане ВАС не е било случайност. Второто също.
Отново Ви молим, дами и господа, съдии от АС-Ямбол, не се хващайте на лъжите и празните обещания на кметове и управници.
Точно ТЕ ви направиха за смях пред обществеността на Ямбол.
Умишлено не направихме такова изявление при първото определение на ВАС, защото можеше да се окаже, при второто си решение можеше да отсъдят различно. Но това НЕ се случи.

С уважение към гражданите на област Ямбол:

ИК за местен референдум област Ямбол
Цветан Ревански
Калоян Желязков
Ирина Георгиева
Димитър Богословов